10 December, 2008

Lace work

I had to share this with ya'll!


Last weekend I met two very talented lace makers
from Austin, Texas, Lace-makers Guild.


All I can say is WOW!!


Very impressing,
how do they keep these strands apart?


Their work was beautiful,
and they had even made


a Norwegian "Julekurv"!


Karen also showed me this technique.
I believe we call it "nuppereller" in Norway,
not sure about the English word..

If you live in the Austin area,
Austin Lacemakers Guild have monthly meetings
the 1st Tuesday of the month at 18:30 (6:30 pm).
They meet at the St. John's Episcopal Church,
11201 Parkfield Drive in Austin.
You can also visit
International Old Lacers here.

12 comments:

Strikkelines said...

Ja her er det om å gjøre å vite hvilken tråd en ska dra i.....du verden så vakkert..nuppereller ja.min mor han en duk som er laget slik...håper du har det fint over there...her i nord, kan jeg melde om minus 13

Ragnhild said...

Fantastiske kniplinger!!! Nei, jeg skjønner heller ikke hvordan de klarer å holde alle 'håndtakene'(?) fra hverandre! Klem (her er det -6 i dag)

hobbyvenn said...

Nydelige arbeider.. Skulle ønske jeg kunne kniple, men det har blitt med tanken. Nupereller lærte jeg å lage en gang, men det ble ikke laget så mye, så nå tror jeg at jeg har glemt det igjen.. Herlig bilde at foten din og tøflene...

mona said...

Beautiful, Beautiful Lace!!!

Grete Letting said...

Hei hei.

Dette har ikke jeg tålmodighet til, men jeg vet bittlitte grann om kniplingenes historie. Vi var i Finland, jeg tror det var i Pori, der var det en statue av en dame som knipler. Byen er en gammel sjøfartsby, og det hendte at sjøfolkene gifta seg med jenter fra Nederland. Der var det vanlig at kvinnene kunne den kunsten, og de brakte den med seg til Finland.
Jeg har sett noen gjøre det her i Norge også, og det er kanskje ikke så vansklig som det ser ut som? De har vel et mønster som holder orden på trådene.
Jeg vet ikke om nuppereller er det samme. Da bruker man bare en nål og en tråd, ikke den puta som de har her- Tror jeg da!

Ninne said...

Det er helt fantastisk å se at sånne gamle teknikker blir håndhevet den dag i dag!
For en stund siden fikk jeg en rotepose med litt garn og bånd fra moren min, og nedi der lå en liten skatt! Dr lå det nelig en liten nupperelle som bestemoren min lagde da jeg var liten, hun kantet alle Gudbrandsdalsbunadsskjortene våre med dem...

Jeg skal ikke la den ligge og slenge i en rotepose, det er sikkert!!

Ha en kjempekoselig førjulstid, Randi! God klem!

Stine said...

Nydelig! Og flott at det holdes i hevd.
Jeg var en gang gift med en mann fra Nottingham, England, og tilbrakte endel tid der. Det skal være "kniplingens hovedstad" - ihvertfall i England (en del av sentrum heter fortsatt Lacemarket), og kniplersker satt overalt i byen og utøvde sitt handverk i gamle dager. Så kom det en effektivisering av det også, da en fremtidsrettet herremann fant ut at hullkortet kunne brukes til å "programmere" mønster til kniplemaskiner.Siden oppsto fabrikkene som ga jobb til mange men tok romantikken ut av det hele... Kunsten lever fortsatt - der og andre steder. Nydelig, og noe jeg gjerne skulle lære. Helst på en helt antikk kniplepute, selvsagt!

LivM said...

Er det ikke fantastisk å se på slike dyktige damer. Dette er en kunst jeg håper blir tatt vare på. Det ser utrolig innviklet ut, men resultatet er jo vidunderlig.Dette burde du lære deg, du som er så netthendt!

sipusa said...

enig....alt jeg klarer å presse ut av meg er wow....og så nesten besvime, himmel for et arbeid! Og så så nydelig, og smått....flott at du viser frem forresten, veldig bra å få vite hvordan man lager sånt.

AnneB said...

Hei! Kom over bloggen din på ett av mine ujevne "nuperelle" søk på internett. Nydelige kniplinger du har laget. JEg har planer om å lære det, har alt som skal til, men har liksom ikke kommet til det å sette meg ned for å faktisk gjøre det.

Nupereller holder jeg imidlertid på med, og det heter "tatting" på engelsk.

Carmen said...

Very pretty, congratulations

徵信社 said...

I love it! Very creative!That's actually really cool.
謝謝你的文章分享,請你有空到我

參觀,Thanks