21 November, 2007

Christmas dinner anyone?

I am preparing for Christmas,
and this is our main course the 24 th.
(The neighbors are a little sceptic...)


Lamb ribs,
salted,


and hung to dry...
Will be soaked in water over night,
steamed over boiling water
until meat loosens from the bone.
Then into the oven on a real hot temperature
for a few minutes.
This give it a crisp outside, yum...

Delicious together with boiled potatoes,
and rutabaga stew.

Pinnekjøttet er nesten klart..

11 comments:

Anonymous said...

Å så koselig å se at du lager pinnekjøtt på gammel god måte! i gjorde det også før, men der vi bor nå har vi ikke optimale forhold, så nå kjøper vi det ferdig. Jeg ble sulten her jeg!

:))

Anonymous said...

her går det og i heimlaga pinnekjøtt, eller ribbe som sunnmørsmannen kaller det. Kor artig at du holder på tradisjonen, over there. I år har vi kjøpt lam, fra villsau, gått laus i Lofoten, kjempegodt!

marit said...

Vi slakter hjemme, så idag har jeg skåret ned tre dyr, og lagt i salt pinnekjøtt, fenalår og litt småkjøtt, og sydd rull! Mannen blir hjemme i jula, så da må det altså være på bordet både julaften og nyttårsaften!!! Moro å se at du klarer å få det til i USA også.
(Min tradisjon på julaften er kokt torsk...naboene tror jeg har klikka-hehe.)

randi K design said...

Ja vi har laget vaart eget i de siste aarene. Vanskelig aa faa tak i her.. Ogsaa vanskelig aa faa tak i ribbene, som regel er alt oppskaret, og i tillegg saa spiser ikke amerikanerne saa mye lam. Jeg er fra Rogaland, og lam er mitt favoritt kjoett!!

Knittacia said...

Åh, nå ble jeg vell bra sulten :-)
Jeg har ikke snøring på å lage pinnekjøtt, men spiser det gjerne.
Vet ikke hva vi skal ha til Julemiddag enda. Vi har ingen fast tradisjon, men reinskjøtt har det vært en del av siden mine foreldre jakter på rein av og til.

Veska ble jo flott!

randi K design said...

Link til hvordan lage ditt eget pinne kjoett

http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=7822

FO - 2 said...

Pinnekjøtt hører julen til ja. ;)
Det er sikkert godt med egenprodusert. Og du må vel lage det fra grunnen av selv, der du bor ja.
Jeg liker røykt pinnekjøtt.
God helg til deg! :)

Anonymous said...

Åh pinnekjøtt er min livrett, det er bare så godt! Vi skal ha det nå på søndag, klarer ikke å vente helt til julaften:-) Så kjekt at du lager selv, det smaker sikkert spesiellt godt! God helg:-)

Berit T said...

MMMMM Kjempegodt!!!
Vi har også prøvd å lage selv, både av lam og hjort. Merkelig så smakte det nokså likt!!!

Anonymous said...

Love the fact that you make your own pinnekjoett. I never thought about the fact that i could do that, even after not haven eaten one of my absolutely favourite foods for over 10 years! Excellent idea!

elisandr said...

Mmmmmm... Får helt vann i munnen her jeg sitter på nattevakt jeg. I romjula skal vi spise einerrøkt pinnekjøtt fra Vikedal gardsmat og jeg gleder meg vilt!!! Kos deg med julematen du også...